Danseduellen ingen hindring

Skjermbilde 2015-09-07 kl. 20.37.35

FOTO: TV2

Av en eller en annen grunn, sviktet publikumsstemmene for Mads Kaggestad og Therese Cleve-Stiansen i den innledende runden i «Skal vi danse» på lørdag. Det betyr ingenting nå. Etter danseduellen ville nemlig seerstemmene at det kjempende paret skulle videre i konkurransen.
Therese er dessuten bare glad for at de var i duell.
– I etterkant ser jeg det som en nyttig erfaring heller enn noen hindring for at vi kan lykkes videre på parketten, sier hun.
– Vi gikk jo videre og har nå blanke ark. Vi kan ha like sterkt fokus fremover og har alle muligheter til å vise nye prestasjoner i ukene som kommer, fortsetter hun.

– Men hvordan var det å havne i duell der og da – hvilke tanker gikk gjennom hodet da det ble klart?
– Fyttirakkern, det var litt for spennende. Fikk kjent på noen nye følelser ja, svarer Therese.

Skjermbilde 2015-09-07 kl. 20.35.53

FOTO: TV2

Hun har vært i danseduell i tidligere programmer, men har aldri før opplevd det i første runde.
– Mads og jeg lå midt på listen, folk glemte kanskje å stemme, og bang så rykket de nederste opp til midten og vi ned. Da vi stod igjen blant de tre siste parene, tenkte jeg at «nu ryker vi», forteller hun.
Men nei, det sterke paret er i skrivende stund i full gang med å øve inn sambaen som vi kan vente at vil riste løs alt fra stive sykkelben i studio til avslappet lørdagsstemning i norske stuer – på lørdag.

For erfarne proffdansere er det ikke særlig skremmende i seg selv og måtte gjenta en dans på direkten. Utfordringen for Therese ble merkbar fordi man ved første utstemming ikke har rukket å bli så godt kjent med sin kjendis, og dermed ikke vet hvordan han/hun vil reagere.
– Jeg kunne ikke forutse om Mads ble helt paralysert eller motsatt.

Tidlig i programrekken er det dessuten så mye nytt, noe som gjør at en duell på toppen av det hele kan oppleves ekstremt for både proffdanseren og kjendisen. – En ting er den oppgaven jeg som den profesjonelle har innledningsvis i «Skal vi danse», nemlig å finne ut «hvor Mads er» og hvor det er jeg skal støtte. En annen ting er den utfordringen vi som ferske dansepartnere måtte takle sammen, da vi sist lørdag ble kastet utfor et stup, forklarer hun.

Mentaltreneren rakk heldigvis å smette inn en liten «peptalk» med Mads mens Ida Marie ble intervjuet – før duellen.
– Jeg minnet han om sterkt senter, å holde fokus, ha kraft, ja egentlig sentrale begreper som vi har jobbet med hele veien, forteller hun.

Og så krysset de fingrene. Og lot tangoen flørte med publikum.

FOTO: TV2

FOTO: TV2

Det førte frem.

– Mads leverte så til de grader. Han er sterk mentalt, forteller hun.

Av Trine Bækkevar Semb