Skal motivere motivatoren

FullSizeRenderOm tidligere proffsyklist Mads Kaggestad synes han har vært heldig som har fått Therese Cleve-Stiansen som partner i «Skal vi danse» kan vi spørre han om.

Noen «kjære mor» er det nok uansett ikke for en uerfaren danser å skulle trene seg opp og forberede seg til å danse og underholde på populær direktesendt tv sammen med den målrettede og dedikerte danserentreneren og motivatoren.

 

Grenser skal pushes, skal det svinge og skinne.

 

Men Therese er en fantastisk varm, inspirerende og positiv person å være rundt. Helheten kan føre til forrykende show og uante prestasjoner. Vi gleder oss!

På lørdag bryter det løs. Proffsyklist og nåværende sykkelekspert på i TV2-sporten – Mads Kaggestad er Thereses kjendispartner  i år. Når hun for syvende gang entrer premiereshowet på høye hæler, er hun som en veteran å regne.

Og en panter. Sterk, smidig, fokusert og grasiøs.

Selv om Therese har vært med mange ganger før, blir det ikke noe mindre utfordrende å delta i år. Det til tross for hennes tyngde og erfaring.

I de «grusomme» minuttene rett før hun skal ut på parketten på direkten, får hun de samme konfronterende tankene uansett.

– «Hvorfor gjør jeg meg selv så vondt?», tenker jeg. Disse tankene kommer til å dukke opp denne sesongen og, sier Therese med et smil. Og da er svaret til meg selv; «for det er nå du pusher dine grenser og går ut av komfortsonen. Det er nå du kjenner du lever og opplever den gode mestringsfølelsen etterpå.»

Dessuten blir hverdagskabalen vanskeligere å legge enn noen gang.

– Stikkord er et barn i barnehage, en førsteklassing, lekser, aktiviteter og familietid, ved siden av å drive mitt eget selskap , forteller hun.

Det krever sterk ”fokusering” inn i tydelige ”roller” og ”effektiv skifte av tilstander”, skal alt gå i hop.

Ikke ukjente begreper for motivatoren som jobber med å lære andre bruk av mentale verktøy som skal bidra til en best mulig hverdag.

Likeve kan det bli «den store prøvelsen» for motivatoren selv gjennom ”Skal vi danse”- sesongen I år.

– Å bli en mamma som ser tilbake på at jeg ikke «var der» i disse årene, er helt uaktuelt, sier den særdeles hardtarbeidende, ambisiøse og reflekterte tobarnsmoren.

– Jeg må klare å fordele tiden riktig, være hundre prosent tilstede og kunne skifte fokus raskt, legger hun til.

Fordi proffdanserenes rolle i ”Skal vi danse” innebærer å gjøre sine kjendispartnere klare til å prestere i dans uke etter uke – samtidig som de skal skinne og beholde nok ro, kiler det ekstra i magen til Therese om dagen.

 

– Denne gangen er faktisk jobben din å motivere en motivator fra uke til uke. Hvordan blir det?

– I hvert fall uvant. Innledningsvis har det fungert fint og Mads har kommentert at han synes det er bra, legger hun beskjedent til.

”Skal vi danse” gir personlig vekst

Selv om Therese er klar over at høsten blir krevende, er hun ikke fortvilet, ei heller i tvil om hvorfor hun takket ja til å delta igjen.

– Jeg vet at det blir lærerikt, sier hun. Jeg elsker å danse, formidle og motivere. Her får jeg alt på en gang.

Vekst og utvikling er kjernen i det Therese brenner for og formidler i sine kurs og foredrag.

– Når jeg går ut av komfortsonen, som for eksempel i «Skal vi danse»-produksjonen, lærer jeg så mye om meg selv.

Og det skjer igjen og igjen.

Stadige nye personer og personligheter (som kjendisene), stadig nytt å lære seg mentalt og fysisk (koreografier og danser) og nye læremåter.

– I en setting der det er hardt arbeid i mange timer, høyt press og samtidig kort tid og deadline, eller på en eller en annen måte pusher egne grenser, blir det stor læring, erfarer motivatoren.

– I livet må man pushe grenser for å oppleve og oppnå personlig vekst.

Vi ønsker Therese og Mads masse lykke til på lørdag, og håper å se de svinge seg i ukesvis fremover!

 

Skrevet av Trine Bækkevar Semb